RSS

រៀនធ្វើនំឆាខ្វៃ

25 May

 
មតិ 16

Posted by ​នៅ ខែ​ឧសភា 25, 2010 in ញ៉ាំញ៉ាំ

 

16 responses to “រៀនធ្វើនំឆាខ្វៃ

  1. ហនុមាន

    ខែ​ឧសភា 25, 2010 at 6:09 ល្ងាច

    មានអីមើលគួអោយឆ្ងាញ់តាហ្មង សុំហិតតាមអិនតានិ បានរ៉េ ?:D

     
    • សុភា

      ខែ​ឧសភា 25, 2010 at 6:12 ល្ងាច

      អញ្ជើញចុះ មិនគិតលុយកាក់ទេ ហេហេ

       
  2. កូនខ្មែរ-បារាំង

    ខែ​ឧសភា 25, 2010 at 8:26 ល្ងាច

    ខ្ញុំសុំរៀនធ្វើផងបានទេ?

     
    • សុភា

      ខែ​ឧសភា 26, 2010 at 5:33 ល្ងាច

      ឃើញអ៊ំគាត់ធ្វើ គាត់ប្រើ farine de blé និទិញមេឆាខ្វៃពីហាតចិនមក

       
      • កូនខ្មែរ-បារាំង

        ខែ​ឧសភា 29, 2010 at 11:34 ល្ងាច

        ហើយចុះរបៀបធ្វើ គ្រឿងផ្សំ វាយ៉ាងម៉េចទៅវិញ ?
        Quels sont des ingrédients et la façon de faire ou les démarches à suivre ?!

         
        • សុភា

          ខែមិថុនា 5, 2010 at 3:48 ល្ងាច

          គ្រឿងផ្សំមានតែ farine de blé tout usage លាយជាមួយទឹក និងមែឆាខ្វៃដែលអាចទិញបាននៅផ្សារចិន ស្ករ និងអំបិល បន្តិច។

          វិធីធ្វើវិញ គឺលាយផ្សៅជាមួយទឹក ជាមួយមេឆាខ្វៃ ដូចម្សៅនំបុ័ងដែរ គឺលាយអោយសព្វល្អ រួចផ្សៅឡើងស្វិត។ ទុកផ្សៅលាយរួច ប្រហែល ២ ទៅ ៣ ម៉ោង រួចចាប់ផ្តើមកាត់បានហើយ។ មុននឹងកាត់ គឺត្រូវសង្កត់ផ្សៅអោយសំបែតដូច pate feuilleté កំរាស់ប្រហែល 1cm។ កាត់ Pate ជាចតុកោណកែង ប្រវែងប្រហែល 1dm ទទឹង 2cm។ មុនពេលបំពង ដើម្បីអោយបានឆាខ្វៃជាប់ជាគូរ យើងយកចង្កិះ ជ្រលក់ទឹក រួចឆួតចំកណ្តាល pate ដែលកាត់រួចមួយ រួចយក Pate មួយទៀតដាក់ពីលើ។ ចាប់ចំកណ្តាល Pate ទាំងពីរ រួចទាញតាមបណ្តោយ Pate (កំអោយខ្លាំងដៃពេក) ដើម្បីអោយវាជាប់គ្នាល្អ រួចដាក់ចូលទៅក្នុងខ្ទះខ្លាញ់។ ពេលបំពងខ្ញុំប្រើភ្លើងលេខ 6 លើ 10 ដើម្បីអោយវាឡើងល្អ។ បើភ្លើខ្លាំងពេក Pate ឆ្អិនមុនវាឡើង។ ពេលដាក់ Pate ចូលខ្ទះ គឺត្រូវត្រឡប់វាចុះឡើងៗរហូត ដើម្បីអោយវាឡើងស្មើរល្អ។ ពេលដែលវាឈប់ឡើងហើយ យើងអាចទុកចោលធម្មតាដល់ឆ្អិនបាន។

           
  3. វុឌ្ឍី វុឌ្ឍ

    ខែ​ឧសភា 26, 2010 at 3:11 ព្រឹក

    កូនគេឡូយមែន ចេះធ្វើនំឆាខ្វៃទៀត!

     
  4. ក្មេងកាមទេព

    ខែ​ឧសភា 26, 2010 at 5:06 ព្រឹក

    ខាងក្រោយនំសុទ្ធតែដបស្រា តើចង់ក្លែមជាមួយនំឆាខ្វៃហ្នឹងរឺ?

     
    • សុភា

      ខែ​ឧសភា 26, 2010 at 5:32 ល្ងាច

      មិនទេ។ ដបគ្រឿងតើ។ ដបស្រាគឺនៅម្ខាងទៀត 😀

       
  5. សុភ័ក្ត្រ

    ខែ​ឧសភា 26, 2010 at 5:53 ព្រឹក

    ពាយនាយ​ដើរ​លក់​ទៀត​ហើយ​ដឹង មិន​ទិញ​រ៉េ នៅ​នេះ​ខ្វះ​អី! 😛

     
  6. វឌ្ឍនា

    ខែ​ឧសភា 27, 2010 at 11:31 ល្ងាច

    ចេះធ្វើរបស់ញ៉ាំច្រើនណាស់ហ្ន៎…. បែបនេះសមតែអូសមកនេះមកធ្វើអោយញ៉ាំ ហេហេហេ

     
  7. tumnei

    ខែ​ឧសភា 28, 2010 at 11:57 ព្រឹក

    ខ្ញុំអោយតែទៅបបរ រកតែអានំឆាខ្វៃហ្នឹងមិនដែលខានទេ។

     
  8. ទឹម បឿន

    ខែ​ឧសភា 28, 2010 at 2:08 ល្ងាច

    ឡូយ​ម្ល៉េះ! ធ្វើ​ដូច​នំ​ឆាខ្វៃ​មែនទែន​ចឹង 😀

     
  9. vangvanreya

    ខែ​ឧសភា 29, 2010 at 11:07 ព្រឹក

    vangvanreya.wordpress.com

     

ឆ្លើយ​តប

Fill in your details below or click an icon to log in:

ឡូហ្កូ WordPress.com

អ្នក​កំពុង​បញ្ចេញ​មតិ​ដោយ​ប្រើ​គណនី WordPress.com របស់​អ្នក​។ Log Out / ផ្លាស់ប្តូរ )

រូប Twitter

អ្នក​កំពុង​បញ្ចេញ​មតិ​ដោយ​ប្រើ​គណនី Twitter របស់​អ្នក​។ Log Out / ផ្លាស់ប្តូរ )

រូបថត Facebook

អ្នក​កំពុង​បញ្ចេញ​មតិ​ដោយ​ប្រើ​គណនី Facebook របស់​អ្នក​។ Log Out / ផ្លាស់ប្តូរ )

Google+ photo

អ្នក​កំពុង​បញ្ចេញ​មតិ​ដោយ​ប្រើ​គណនី Google+ របស់​អ្នក​។ Log Out / ផ្លាស់ប្តូរ )

កំពុង​ភ្ជាប់​ទៅ​កាន់ %s

 
%d bloggers like this: